از گل رز که ملکه گل های زینتی است در آشپزی نوین به عنوان یک منبع غذایی جدید و غنی از ترکیبات مغذی و زیست فعال استفاده می شود. با وجود محبوبیت گل رز در آشپزی، هنوز ارقام و گونه های زیادی از این گل از نظر خوراکی بودن آزمایش نشده اند. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین ترکیبات مغذی، معدنی و آنتی اکسیدانی 6 رقم گل رز (Hella, Crimson Siluetta, Rainbows End, Dolce Vita, Samurai, Avalanche) در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. ارقام مورد نظر در مرحله گل کاملا باز از یک تولید کننده معتبر در استان تهران خریداری و در بسته بندی مناسب به آزمایشگاه منتقل شدند. از گلبرگ های ارقام ذکر شده جهت تعیین ویژگی های خوراکی و آنتی اکسیدانی استفاده شد. نتایج نشان داد که "Crimson Siluetta" از نظر درصد ماده خشک (22.75 %)، فنل کل (20.20 میلی گرم گالیک اسید در هر گرم وزن تر)، ظرفیت آنتی اکسیدانی (85.83 درصد بازدارندگی)، فسفر (33.48 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) و منگنز (2.76 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) غنی تر از سایر رقم هاست. بهترین ارقام از نظر ویتامین ث و آنتوسیانین "Crimson Siluetta" و "Samurai" بودند که از نظر آماری اختلاف معناداری با هم نداشتند. غنی ترین ارقام از نظر فلاونوئید کل، کاروتنوئید، نیتروژن و پروتئین به ترتیب "Rainbows End" و " Dolce Vita" بودند. "Dolce Vita" بیشترین مقدار ویتامین آ (0.38 میکروگرم در 100 گرم وزن تر) و گوگرد (356 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) را داشت. بیشترین فیبر، آهن، روی، مس، کلسیم، منیزیم، نیکل و بر برای "Hella" ثبت شد که به همراه "Samurai" بهترین رقم ها از نظر پتاسیم بودند. بطورکلی هر 6 رقم رز مورد مطالعه منبع مناسبی از عناصر معدنی، ترکیبات مغذی و آنتی اکسیدانی هستند و در بین آن ها "Hella" از نظر فیبر و عناصر معدنی، "Crimson Siluetta" از نظر ترکیبات آنتی اکسیدانی و "Dolce Vita" و "Rainbows End" از نظر ویتامین آ و کاروتنوئیدها منابع غنی تری بودند و جهت استفاده در رژیم غذایی انسان و بهره مندی از مزایای سلامتی آن ها توصیه می شود.